Over BV Lopen

Danny en Henny

Henny is begonnen met hardlopen na de geboorte van haar oudste zoon Casper, die nu 19 jaar jong is. Ze is altijd al sportief geweest, heeft diverse sporten beoefend en heeft na haar V.W.O. de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) gevolgd en afgerond.

Na haar eerste kennismaking met ChiRunning was ze zo enthousiast over de achtergrond en logica van de techniek én haar eigen ervaring met de toepassing ervan, dat ze vastbesloten was de opleiding tot instructeur te volgen.

Nadat ze bij de Atletiekunie haar opleiding tot looptrainer niveau 3 in 2010 heeft behaald heeft ze in datzelfde jaar de opleiding tot instructeur ChiRunning en ChiWalking gevolgd bij Danny Dreyer, de grondlegger van ChiRunning.

Sinds 5 september 2011 is ze opgenomen als gecertificeerd instructeur ChiRunning en ChiWalking op de site van ChiRunning.nl en Chirunning.com. Sinds 2014 is ze Senior Instructor. 

Daarnaast heeft ze meerdere jaren ervaring als hardlooptrainer.

Sinds de toepassing van de ChiRunning techniek merkt ze dat ze veel meer ontspannen kan lopen, minder impact voelten daardoor tijdens een training of wedstrijd herstelmomenten heeft. Haar snelheid is als bijproduct toegenomen.